Friday, July 12, 2013

Ramadhan & Raya Specials!

Sempena bulan Ramadhan yang mulia, kami menawarkan harga terendah bagi set produk tertentu untuk membantu anda melalui Ramadhan dengan penuh bertenaga serta tampil cantik menawan di Hari Raya nanti.

promosi shaklee

  •   Flawless Beauty Set membantu anda tampil menawan dengan wajah berseri tanpa cela.
  •   SkinCare Set sesuai untuk anda yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat dan kulit kusam.
  •   Weight Gain Set dikhususkan buat anda yang terasa diri terlalu kurus dan tidak menarik.
  •   Fasting Set membantu anda lebih cergas dan bertenaga ketika berpuasa.
  •   Slimming Set membantu anda mendapatkan berat badan ideal dengan cara yang sihat.
  •   Breastfeeding Set khas untuk para ibu yang sedang menyusu bagi memastikan kuantiti susu mencukupi sepanjang bulan Ramadhan ini serta memastikan si ibu dapat menjalani ibadah puasa dengan bertenaga.

Hubungi kami segera untuk sebarang pertanyaan serta tempahan:
SMS/What's App: 013-3502624
FB: Be BOLD

Thursday, July 11, 2013

Tanda Awal Anda Hamil!

pregnant morning sickness
Sebagaimana yang telah saya maklumkan dalam entry Sihat dan Aktif Ketika Hamil, saya kini hamil hampir 5 bulan. Ada beberapa orang rakan yang bertanya bagaimana saya tahu saya hamil di awal kehamilan dulu. Jadi, di sini saya kongsikan beberapa tanda awal kehamilan. Setiap orang mungkin mengalami tanda yang berbeza, ada yang tidak mengalaminya langsung kecuali kelewatan haid. Saya ada mengalami beberapa tanda di bawah.

Ini saya ambil dari BabyCenter, 10 tanda kehamilan:

10) Tidak suka pada makanan
Di awal kehamilan, satu kebiasaan jika anda berasa tidak selesa dengan bau atau aroma sesetengah makanan. Sebabnya tidak diketahui, tetapi ia mungkin kesan daripada peningkatan hormon estrogen dalam badan. Kadang-kadang bau makanan yang sebelum ini menjadi kegemaran anda juga boleh menjadikan anda tidak selesa.

9) Emosi tidak stabil
Ketidakstabilan emosi (mood swing) juga biasa berlaku, disebabkan oleh perubahan hormon yang memberi kesan kepada paras neurotransmitter (chemical messenger dalam otak). Setiap orang melalui pengalaman berbeza, ada yang mengalami peningkatan emosi sama ada baik atau sebaliknya. Ada yang berasa tertekan atau gelisah.

8) Kembung perut
Perubahan hormon juga boleh menyebabkan anda mengalami perut kembung sebagaimana yang dialami sebelum datang haid.

7) Buang air kecil lebih kerap
Perubahan hormon menyebabkan peningkatan kadar aliran darah melalui buah pinggang. Ini menyebabkan pundi kencing lebih cepat penuh dan anda terasa ingin membuang air kecil dengan lebih kerap berbanding sebelumnya. Ini akan berterusan dan mungkin lebih lagi apabila usia kandungan semakin meningkat disebabkan oleh peningkatan kadar aliran darah dan juga tekanan bayi ke atas pundi kencing.

6) Keletihan
Terasa penat atau sering mengantuk? Itu adalah salah satu tanda awal anda hamil. Ini mungkin disebabkan oleh peningkatan mendadak hormon progesteron. Mual (morning sickness) dan kerap buang air kecil juga boleh menyumbang kepada keletihan yang anda alami.

Anda akan lebih bertenaga apabila kandungan memasuki trimester kedua. Bagaimanapun, apabila memasuki trimester ketiga keletihan itu mungkin akan kembali disebabkan keadaan fizikal dan berat badan yang semakin meningkat.

5) Buah dada membengkak
Di awal kehamilan, buah dada mungkin akan menjadi lebih sensitif dan terasa sakit disebabkan oleh perubahan hormon. Keadaannya sama seperti sebelum anda datang haid, jika anda pernah mengalaminya. Walaubagaimanapun, keadaan ini akan beransur hilang selepas trimester pertama apabila tubuh anda sudah menyesuaikan diri dengan perubahan hormon tersebut.

4) Mual
Berbeza bagi setiap individu, ada yang mula mengalaminya seawal seminggu atau 2 minggu kehamilan dan ia tidak hanya berlaku pada waktu pagi walaupun dinamakan 'morning sickness'. Biasanya ia akan hilang apabila memasuki trimester kedua, tetapi ada juga yang mengambil masa lebih lama. Ada juga yang langsung tidak mengalaminya.

3) Kelewatan haid
Jika kitaran haid anda biasanya teratur dan tidak datang pada tarikh sepatutnya, anda boleh melakukan ujian kehamilan sebelum anda mengesan tanda-tanda di atas. Jika kitaran haid anda tidak teratur atau anda tidak pasti tentangnya, rasa mual dan ketidakselesaan pada buah dada serta kekerapan membuang air kecil boleh memberi anda petunjuk sebelum anda menyedari haid anda tidak datang.

2) Peningkatan suhu badan
Jika anda biasa mencatat suhu badan, peningkatan suhu badan selama 18 hari berturut-turut juga mungkin menjadi petanda awal anda hamil.

Dan akhir sekali.....

1) Bukti - Ujian kehamilan positif
Sesetengah alat ujian kehamilan kurang sensitif dan tidak dapat mengesan kehamilan sehingga seminggu selepas haid anda tidak datang. Jadi, jika anda melakukan ujian tersebut lebih awal dan mendapat keputusan negatif, anda boleh mencuba lagi beberapa hari kemudian.

Ingat, kandungan anda berkembang sebelum anda mengetahui anda hamil. Jadi, jaga pemakanan dan kesihatan anda sementara anda menanti keputusan sama ada anda hamil atau tidak.

Dan sebaik sahaja anda mengetahui anda hamil, segera berjumpa pakar perubatan atau doktor. Good luck and have fun!

Artikel berkaitan:

Tuesday, July 9, 2013

Sihat dan Aktif Ketika Hamil

set hamil vitamin supplemen pregnancy

Anda hamil? Eh sama la kita. Saya sekarang hamil anak pertama, hampir 5 bulan. Alhamdulillah syukur dengan rezeki Allah. Saya rasa perasaan teruja, terharu dan takut tu adalah biasa bagi semua wanita yang pertama kali hamil. Mula-mula saya tau saya hamil, saya sangat teruja dan pada yang sama saya takut sebab kurang ilmu tentang kehamilan. Saya banyak bertanya mereka yang berpengalaman termasuk kakak ipar saya. 

Selain berkongsi tips dan pengalaman, beliau turut mencadangkan saya mengambil vitamin untuk memenuhi keperluan nutrisi saya dan bayi dalam kandungan. Kakak ipar saya juga sedang hamil, anak ketiga. Anak-anaknya comel, sihat walafiat dan sangat cerdik, alhamdulillah. Memang sebelum berkahwin lagi saya amat mengagumi kakak ipar saya dan anak-anaknya. Sebab itulah saya tidak teragak-agak untuk mengorek ilmu daripadanya dan bila dia mencadangkan supplemen Shaklee, saya langsung tidak ada rasa was-was sebab saya juga pernah mengambil produk penjagaan kulit Shaklee sebelum berkahwin dan memang terbukti keberkesanannya. Saya terus dapatkan produk yang dicadangkan dan mengamalkannya sejak dari peringkat awal kehamilan (masa tu saya belum jadi Shaklee Independent Distributor lagi).

Kali ini saya tergerak hati untuk berkongsi kebaikan yang dinikmati oleh saya, kakak ipar saya dan ramai lagi wanita di luar sana. Set hamil yang saya amalkan merangkumi produk berikut:

sihat aktif pregnancy vitamin supplemen

Alhamdulillah sepanjang kehamilan saya tidak mengalami alahan atau masalah lain yang teruk. Saya juga tidak rasa penat, malah aktif melakukan aktiviti lasak seperti jungle trekking, canopy walkway, rapid boat dan lain-lain ketika mengunjungi Taman Negara, Pahang. Masa tu ramai yang risaukan saya, mereka asyik bertanya "Ok ke?" "Tak penat ke?" "Tak sakit pinggang ke?" dan macam-macam lagi soalan. Mereka yang bertanya adalah mereka yang bergelar ibu, yang berpengalaman.

Selepas scan, kelihatan baby berpusing-pusing. Aktif kata doktor dan tiada masalah. Terharu sangat dan sangat kagum dengan kebesaran Allah. Subhanallah. Dan alhamdulillah, sekali lagi segala pujian hanya bagi Allah yang mempermudahkan segalanya bagi saya. Tidak akan berlaku sesuatu tanpa izin-Nya.

Dan lagi satu, saya tidak ada masalah berpuasa. Beberapa minggu sebelum Ramadhan saya agak risau sebab belum selesai ganti puasa, risau mampu ke tunaikan tapi alhamdulillah saya berpuasa tanpa sebarang masalah malah terasa lebih segar dan bertenaga. Tidak rasa lapar seperti biasa ketika berpuasa.
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan. Harga boleh dirunding. Semoga kita dapat sama-sama menikmati saat indah ini.
SMS/What's App: 013-3502624
FB: Be BOLD
Artikel berkaitan:

Asid Folik dan Kehamilan

APA ITU ASID FOLIK?

Asid folik adalah salah satu vitamin dalam kumpulan B yang wujud secara semulajadi sebagai folat dalam kekacang, sayuran hijau, beberapa buah, dan juga yis and ekstrak daging lembu. Sesetengah makanan seperti roti dan bijirin sarapan diperkuat dengan asid folik.
pregnancy folate kehamilan

KENAPA PERLU ASID FOLIK?

Asid folik (juga dikenali sebagai folate atau vitamin B9) sangat diperlukan untuk membina sel-sel baru dalam tubuh. Ia penting untuk membina DNA baru dan memperbaiki DNA yang telah rosak. Oleh kerana itulah folate sangat diperlukan oleh bayi dalam kandungan, untuk membina sel-sel baru yang sangat banyak. Kekurangan pengambilan folate oleh si ibu boleh menjejaskan perkembangan bayi dalam kandungan.
pembentukan sel neural tube formation

BERAPA JUMLAH ASID FOLIK YANG DIPERLUKAN?

Dos bagi wanita biasa adalah 400 microgram (mcg), begitu juga bagi wanita yang merancang untuk hamil. Bagi wanita hamil, dosnya adalah 600-800 mcg (0.6-0.8mg) sehari.


Bagaimanapun, dos boleh ditingkatkan berdasarkan kepada penilaian doktor yang merawat terutama jika wanita itu mempunyai risiko yang tinggi seperti:

  •   mengalami kecacatan pada bayi pada kehamilan yang lepas
  •   suami atau wanita itu sendiri mengalami masalah NTD
  •   wanita itu mengambil ubat sawan (epilepsy)
  •   wanita itu mempunyai penyakit coeliac disease, diabetes, sickle cell anemia, atau thalassaemia 



APA AKAN BERLAKU JIKA KEKURANGAN ASID FOLIK?

Pada tahun 1960 pakar-pakar perubatan mula mendapat bukti dalam kajian mereka bahawa kekurangan asid folik dalam tubuh wanita hamil boleh dikaitkan dengan dengan penyakit akibat kekurangan asid folik pada bayi mereka. Oleh itu supplemen asid folik harus diberikan sebaik sahaja wanita disahkan hamil. 

Beberapa kajian menunjukkan supplemen asid folik akan mengurangkan risiko kelahiran bayi dengan kecacatan saraf seperti spina bifida dan neural tube defect (NTD)Spina bifida berlaku apabila pelindung yang melitupi saraf tunjang bayi tidak tertutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal. 



asid folik folate kehamilan pregnancy spina bifida


Selain itu, terdapat juga kajian yang menunjukkan bahawa pengambilan asid folik semasa hamil boleh mengurangkan kebarangkalian untuk mendapat anak yang mempunyai masalah bibir dan lelangit bercelah (cleft lip and palate), kecacatan jantung (congenital heart disease) dan risiko lahir pramatang.
kekurangan asid folik folate cleft lip palate bibir lelangit terbelah
Cleft lip
Kekurangan asid folik ketika hamil juga boleh menyebabkan perkembangan fizikal bayi terencat dan menyebabkan peningkatan kandungan homocystein dalam darah yang akan menyebabkan keguguran secara tiba-tiba atau kehamilan yang mempunyai komplikasi seperti pendarahan yang disebabkan oleh placental abruption atau sawan ketika hamil (pre aclampsia).


KENAPA PERLU DIAMBIL SEJAK MULA DISAHKAN HAMIL?


Ini kerana dalam usia kehamilan 12 minggu pertama, perkembangan otak dan sistem saraf bayi dalam rahim berkembang dengan cepat. Oleh sebab itu, adalah sangat penting untuk mengambil folik asid setiap hari pada masa itu. 

Dalam trimester kedua, iaitu dari minggu ke-13 kehamilan, pengambilan asid folik boleh dihentikan. Namun pengambilan berterusan sepanjang kehamilan tidak akan menjejaskan si ibu mahupun bayi dalam kandungan.


Shaklee asid folik kehamilan pregnancy
Lengkap dengan folate
Artikel berkaitan:

Monday, July 1, 2013

Jom Jimat Julai!

Ya, bagi yang dah biasa dengan Shaklee mungkin dah tau setiap bulan Shaklee akan mengadakan promosi bagi salah satu produknya. Dan untuk bulan ni, tadaaaaa GLA COMPLEX!

Oh untungla sebab GLA ni sangat banyak kebaikannya. Taktau? Nak tau? Boleh baca kat SINI.


Dah baca? Banyak khasiatnya kan, untuk lelaki dan juga wanita. Jadi jangan tunggu lagi, promosi ni sebulan je. Itu pun SELAGI STOK MASIH ADA sebab selalunya bila ada promosi macam ni stok memang akan cepat habis.

MAHALNYA!!
Mahalnya RM500+! Tapi cuba tekan kalkulator berapa kita dapat save. Tak mampu? Kalau kita tak mampu, kita ajak kawan-kawan share. Kalau sorang ambik 2 botol, kita hanya perlu cari 3 orang kawan. Tak susah kan? Yang penting jimat berganda dan kita tak perlu restock lagi untuk bulan-bulan seterusnya. Wow memang sangat menjimatkan! Psst psst.... Untuk harga lebih istimewa segera hubungi kami. Syyyy ini rahsia tau.

Jadi jangan lepaskan peluang sebelum semua stok dikebas orang. Cepat ajak kawan-kawan. Kalau ada yang taktau apa itu GLA, untuk apa atau sebagainya, terangkan serba sedikit dan bagi mereka link blog ni, biar mereka tau keistimewaan GLA ni ok! Benda baik kita kena kongsi betul tak?

Oh tapi tapi tapi... Kalau anda nak order 1 atau 2 je pun boleh, tak ada masalah. Hubungi je kami, anda masih akan dapat harga istimewa.

Macam mana nak order?
Senang saja, pilih mana-mana cara di bawah mengikut keselesaan anda:

  •  Isi order form di SINI
  •  Emel: beboldboutique13@gmail.com
  •  SMS/What's App: 013-3502624
  •  PM kami di FB:  Be BOLD

Pelbagai kebaikan GLA Complex

Apa itu GLA? Kalau sebut EPO (Evening Primrose Oil) mesti ramai yang tau kan? Memang tak dinafikan EPO yang banyak dijual di pasaran sekarang banyak khasiatnya, terutama untuk kestabilan hormon dan kesihatan kulit. Saya sendiri pernah mencuba dan melihat hasilnya sebelum saya mengenali Shaklee. Tetapi Shaklee menawarkan sesuatu yang lebih baik. Baik macam mana? Mari kita baca sedikit fakta di bawah.
EPO GLA Shaklee
Evening Primrose Oil (EPO)
Pada kurun ke-20 ahli saintis Jerman mendapat tahu bahawa minyak daripada biji evening primrose boleh diekstrak. Hasil analisis mendapati bahawa minyaknya kaya dengan asid lemak perlu (EFAs), iaitu linoleik (LA) dan asid gamma-linolenik (GLA). Kandungan EPO yang kaya dengan GLA ini semakin mendapat perhatian dan kajian tidak terhenti begitu sahaja, malah kini ia dikenali dan digunakan di seluruh dunia. 

Biasanya GLA digunakan secara tradisional untuk melegakan kesakitan semasa datang haidsakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putus haid (menopause).

Keajaiban dan kemujaraban kandungan minyak evening primrose ini mendapat pengiktirafan banyak pihak untuk menyokong kegunaannya ke atas beberapa masalah kesihatan. Asid-asid lemak perlu (EFA) adalah kumpulan lemak politaktepu yang penting untuk fungsi tubuh. Ia diperlukan untuk menukarkan linoleic acid kepada GLA. Jadi, Shaklee memudahkan anda. Shaklee telah pun mengekstrakkan GLA daripada EPO untuk terus digunakan oleh badan.


GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrose, iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.

GLA digunakan oleh ramai wanita untuk melancarkan kitaran haid setiap bulan. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E asli yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

GLA juga merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin. Prostaglandin tu apa??
Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan yang penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah di samping mengurangkan tekanan darah.

Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual (kitaran haid), menopause syndrome, darah tinggi dan kencing manis. Kandungan vitamin E yang asli dalam GLA Complex ini juga mampu menangani masalah kulit kepala/telinga berkerak, berkuping dan bersisik.

Adakah GLA hanya untuk wanita? Sudah tentu TIDAK! Lelaki juga boleh mengambil GLA.

Mari kita lihat antara khasiat GLA:
  •   Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
  •   Meningkatkan kesuburan.
  •   Melegakan PMS (Pre-Menstrual Syndrome) dan senggugut.
  •   Membantu dalam menangani menopause.
  •   Menguatkan kuku dan rambut.
  •   Mengatasi masalah jerawat dan menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri.
  •   Membantu menangani eczema, alergi, kegatalan dan kulit kering.
  •   Melegakan simptom akibat Rheumatoid Arhtritis (sejenis penyakit sendi).
  •   Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
  •   Antioksidan yang membantu menguatkan immuniti badan, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  •   Memperbaiki bintik penuaan dan memperlahankn proses penuaan.
  •   Mengurangkan “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
  •   Mengawal komplikasi kencing manis.
  •   Mengawal kolesterol.
  •   Membantu memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
  •   Untuk kesihatan saraf.

Friday, June 28, 2013

Set Bijak

Brilliant Set
"Meningkatkan kepekaan, daya ingatan dan kecekapan bekerja."
"Enhance alertness, memory and efficiency in work."
cerdik bijak ingatan

Dalam dunia yang penuh mencabar, sama ada yang muda mahupun yang tua berusaha untuk mencapai yang terbaik dalam hidup mereka. Dalam mencapai kejayaan, ramai yang menghadapi pelbagai masalah kesihatan, antaranya:
-Tekanan
-Kelesuan dan sakit badan
-Kurang tidur
-Kurang daya tumpuan
-Sakit kepala berulang
-Lemah daya ingatan
-Kurang peka

Set ini memberikan anda satu set lengkap dalam mencapai kesihatan yang lebih baik dan hebat.

Kebaikan
-Membantu melegakan tekanan.
-Membantu mengurangkan kemurungan dan memperbaiki emosi.
-Berasa lebih bertenaga.
-Menggalakkan tidur yang sempurna.
-Meningkatkan daya ingatan dan keupayaan pembelajaran.

Produk


*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Set Kawalan Gula

Sugar Control Set
"Membantu mengawal ketidakseimbangan glukosa dan mengekalkan kesihatan secara menyeluruh."
"Helps improve glucose tolerance and maintain overall health."
gula glukos diabetes sihat

Penyakit kencing manis (diabetes) semakin menular tetapi ramai yang tidak sedar mereka mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapatkannya. Menurut Persatuan Diabetes Malaysia, sebanyak 1.2 juta rakyat Malaysia menghidapi kencing manis. Diabetes membawa kepada:
-Penyakit jantung
-Penyakit buah pinggang
-Luka lambat sembuh
-Hilang fungsi saraf

Set ini membekalkan nutrisi lengkap untuk meningkatkan kesihatan pengidap diabetes.

Kebaikan
-Mengekalkan paras gula sihat dalam darah.
-Melegakan rasa kebas dan semut-semut.
-Membantu penyembuhan luka.

Produk


*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Set Peredaran Darah

Healthy Circulatory Set
"Memperbaiki peredaran darah secara semulajadi untuk hidup lebih sihat."
"Improve circulation naturally and live a healthier life."
peredaran darah jantung sihat

Masalah jantung merupakan punca utama kematian di Malaysia juga global. Biasanya tiada simptom bagi penyakit ini. Ia membunuh secara senyap. Serangan jantung atau strok yang pertama mungkin menjadi yang terakhir!

Set ini dibawa khas untuk membekalkan nutrien yang penting dalam mengekalkan jantung yang kuat dan sihat.

Kebaikan
-Membantu melancarkan peredaran darah.
-Mengekalkan kesihatan secara menyeluruh.

Produk


*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Set Kecantikan Sempurna

Flawless Beauty Set
"Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan."
"For healthier feeling, more youthful-looking skin."

cantik sihat sempurna

Kolagen berfungsi mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit. Kulit yang kerap terdedah kepada pancaran matahari ditambah dengan pencemaran sekeliling menyebabkan kolagen dalam sel kulit menyusut dengan lebih cepat sebelum ia mampu dibina semula. Akibatnya, kehilangan kolagen menjadikan kulit kendur berkedut, kuku mudah patah dan rambut nipis tidak bermaya.

Set ini lengkap dengan nutrisi penting untuk menyerlahkan kejelitaan anda.

Kebaikan
-Membantu menghasilkan kolagen yang diperlukan bagi memelihara kesihatan kulit, tendon, ligamen dan salur darah.
-Menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut.
-Membuatkan rambut lebih kuat, lebat dan bersinar.
-Membantu mengekalkan kesihatan tulang rawan, tulang dan gigi.

Produk

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Friday, June 21, 2013

Set Kesihatan Hati

Revitalizing Set
"Berikan hati anda khasiat dan penjagaan yang diperlukan."

"Give your liver the tender loving care it needs."

Hati memainkan banyak peranan penting, daripada fungsi normal metabolisma hinggalah detoksifikasi. Walau bagaimanapun, fungsi normal hati boleh terjejas disebabkan oleh:
-Tekanan
-Kurang tidur
-Pendedahan terhadap toksin yang kerap dan berpanjangan
-Meminum alkohol
-Cara pemakanan yang tidak seimbang dan lain-lain

Set ini mengandungi campuran herba unik yang membekalkan sokongan nutrisi untuk fungsi optimum hati.

Kebaikan
-Terasa lebih sihat dan segar.
-Menggalakkan fungsi hati yang sihat.
-Memulihkan tenaga.

Produk

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Thursday, June 20, 2013

Set Nyahtoksin (Detoks)

Super Detox Set
"Menyahtoksin untuk tubuh yang sihat, bertenaga dan wajah berseri."
"Detoxify for greater health, endless energy and radiance complex."

Adakah anda mengalami salah satu atau lebih daripada masalah berikut?
-Jerawat / kulit kusam
-Selalu berasa lesu dan kurang bertenaga
-Sakit kepala berulang
-Rasa gatal, emosi bercelaru
-Radang pada kulit
-Alahan
-Ekzema

Simptom di atas menunjukkan bahawa tubuh anda mungkin mempunyai toksin yang berlebihan. Set ini dapat membantu mengeluarkan toksin dan bahan buangan daripada badan untuk mengembalikan tubuh yang sihat.

Kebaikan
-Membantu menyingkirkan toksin berbahaya daripada badan.
-Membantu meningkatkan kesihatan hati.
-Menaikkan seri wajah.
-Meningkatkan sistem imun terhadap jangkitan.

Produk

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.



Set Penghadaman

Digestive Health Set
"Rasa yang nyaman dan selesa."
"Get a good gut feeling."

Sistem penghadaman yang baik adalah asas kepada tubuh yang sihat. Sembelit, nafas berbau, mengidam makanan, perut berangin dan kembung adalah masalah penghadaman yang biasa dialami oleh kebanyakan orang. Sistem penghadaman tidak sihat menyebabkan:
-Penambahan berat badan.
-Masalah gastrik.
-Kanser usus.
-Sistem imun yang lemah.

Set ini dapat membantu meningkatkan kesihatan sistem penghadaman untuk kekal sihat.

Kebaikan
-Melegakan sembelit.
-Menyokong kesihatan usus.
-Membantu menyahtoksin badan.
-Membantu mengurangkan berat badan.
-Melegakan perut yang tidak selesa.

Produk

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.



Set Antioksidan (ACE)

Antioxidant (ACE) Set
"Maksimakan perlindungan antioksidan anda."
"Maximize your antioxidant defense."

Kini kita memerlukan lebih perlindungan antioksidan berbanding dulu. Pencemaran, pendedahan kepada cahaya matahari, tekanan dan gaya hidup tidak sihat menghasilkan radikal bebas yang boleh merosakkan sel dan DNA dalam tubuh. Antioksidan dapat membantu melindungi sel akibat daripada radikal bebas ini.

Shaklee menawarkan set antioksidan yang kuat untuk melawan radikal bebas dan meningkatkan perlindungan badan.

Kebaikan
-Menguatkan sistem imun.
-Membuatkan anda terasa lebih muda.
-Meningkatkan tahap kesihatan secara menyeluruh.

Produk

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Set Imunisasi

Immune Booster Set
"Tingkatkan sistem imun untuk perlindungan yang lebih kuat."
"Shield yourself for stronger protection."
Setiap hari tubuh sering terdedah kepada serangan bakteria, kuman dan virus berbahaya yang mengancam sistem imun kita.

Nutrisi yang baik penting dalam menentukan kekuatan sistem imun. Shaklee menawarkan set yang mampu menguatkan sistem imun anda sekaligus memberikan perlindungan yang lebih baik.

Kebaikan
-Menguatkan sistem pertahanan badan.
-Membantu melawan demam selsema biasa.
-Menentang kerosakan akibat radikal bebas.

Produk


*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Set Kesihatan Wanita

Women's Health Set
"Wanita sihat, hidup ceria."
"Healthy women, happy life."
Wanita terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan dalam melalui pelbagai peringkat kehidupan:
-Akil baligh
-Pra-kehamilan
-Kehamilan
-Pra-menopos
-Menopos
-Selepas menopos

Shaklee menawarkan produk yang hebat untuk memenuhi keperluan wanita pada semua peringkat kehidupannya.

Kebaikan
-Membantu melegakan simptom senggugut dan menopos.
-Menggalakkan kulit yang cantik.
-Menggalakkan tulang yang kuat.
-Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
-Melegakan sakit-sakit sendi.

Produk

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Set Kesihatan Lelaki

Men's Vital Health Set
"Meningkatkan kesihatan dan kecergasan."
"Improve health and vitality."

Lelaki tidak terkecuali dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, kencing manis, obesiti, strok dan lain-lain.

Ada antara mereka mengalami perubahan hormon seawal usia 30 tahun yang membawa kepada masalah kesihatan yang rumit dalam hidup mereka seperti:
-Mati pucuk.
-Pembesaran prostat.
-Kelesuan.
-Kurang tenaga dan stamina.

Set ini membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki.

Kebaikan
-Memelihara kesihatan prostat.
-Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan.
-Memelihara jantung yang sihat.
-Membantu mengekalkan tekanan darah normal.
-Mengawal tahap kolesterol yang sihat.

Produk

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Set Kesihatan Sendi

Joint Health Set
"Pendekatan secara semulajadi untuk kekal aktif."
"The natural way to keep you moving."

Sakit sendi berpunca daripada pelbagai jenis kecederaan atau keadaan seperti rheumatoid arthritis atau osteoarthritis. Walau apa sekalipun puncanya, ia ternyata membebankan. Apabila kita mula menderitainya, cuma satu persoalan yang bermain di fikiran iaitu cara untuk melegakan. Mungkin ibu bapa anda sedang menderitainya. Bantulah mereka menikmati hidup yang lebih selesa. Dapatkan atau hadiahkan set ini bagi kesihatan sendi optimum.

Kebaikan
-Memberi sokongan nutrisi pada kolagen dan komponen penting penghubung tisu lain yang memberi kekuatan dan struktur untuk sendi.
-Membantu mengekalkan tulang yang kuat.
-Membantu melegakan sakit sendi dan inflamasi terhadap sendi.

Produk

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.



Set Anti-Penuaan

Anti-Aging Set


"Revolusi penemuan terbaru."

"A revolutionary breakthrough."

Pemakanan berkhasiat memainkan peranan yang amat penting dalam penjagaan kesihatan kita. Dengan menambahkan nutrien polifenol yang diekstrak daripada buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan ke dalam diet pemakan harian dapat memberikan kesihatan yang berpanjangan dan juga meningkatkan tenaga yang diperlukan untuk menjalankan aktiviti harian.

Vivix™ merupakan minuman campuran botanikal yang penuh dengan kebaikan bagi mengekalkan kesihatan badan dengan rasa yang enak!

Kebaikan
-Memelihara keseluruhan kesihatan.
-Mengembalikan keremajaan dan tenaga anda.
-Menguatkan sistem imun/pertahanan.

Produk

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Set 3 Permata Berkuasa

Mighty 3 Gems Set
"Sarapan yang sempurna untuk bertenaga sehari!"

"The perfect breakfast on the go!"

Ramai tidak sedar bahawa sarapan adalah rahsia untuk kekal sihat dan bertenaga sepanjang hari. Tanpa sarapan, anda mungkin:
-Tidak dapat memberi tumpuan untuk masa panjang.
-Kurang peka.
-Mengambil masa yang lama untuk bertindak balas.
-Kandungan gula dalam darah rendah.
-Produktiviti kerja menurun.

Set ini untuk anda mulakan hari dengan sarapan yang lazat dan berkhasiat.

Kebaikan
-Bertenaga sepanjang hari.
-Membantu meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan.
-Memelihara kesihatan secara menyeluruh.

Produk
*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Set Pelangsingan

Shape-Up Set
"Cara terbaik untuk kekal langsing dan rapi."
"The best way to stay slim and trim."
kurus slim sihat



Setiap lelaki dan wanita mengidamkan tubuh yang sihat, langsing dan rapi.

Dengan set ini, anda dapat menikmati hidup baru yang hebat dengan menghilangkan lemak berlebihan.

Kebaikan
-Badan yang langsing dan rapi.
-Nampak lebih anggun.
-Rasa unggul.
-Rasa lebih bertenaga.
-Meningkatkan keyakinan diri.
-Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh.

Produk

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Set Kesihatan Keluarga

Family Wellness Set


"Suplemen asas untuk permulaan yang sihat."

"All the basic supplements for a healthy start."

Set ini memberikan nutrien yang berkhasiat untuk anda sekeluarga supaya kekal sihat bertenaga.

Kebaikan
-Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh.
-Membantu anda berasa lebih bertenaga.
-Menguatkan sistem imun (pertahanan) anda.
-Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat.

Produk

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Cinch™ Energy Tea Mix


Adunan Proprietari Teh Putih, Merah dan Hijau Matcha yang ada umph!
Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat.  Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman. 

•    Selamat, peningkatan tenaga semulajadi.  Diminum secara panas atau sejuk. 
•    Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
•    Peningkatan tenaga segera.
•    Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. 

Cinch™ Shake Mix


Campuran Proprietari Protein dengan Leusina
•    Bebas Laktos
•    Rendah glisemik
•    Soya Bukan-GMO 

Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan. 
•    Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa
      anda menurunkan berat badan
•    Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang 
      dan puas
•    Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


Boleh didapati dalam 3 perisa:
•    Cafe Latte
•    Vanilla
•    Chocolate

Performance® Maximum


Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan

Penghilang Dahaga untuk Si Juara
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal
Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan 
      hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk 
      kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan 
      keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik

Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal  dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...